تی کشیدن یکی از متداولترین عملیات نظافتی در خانهها، شرکتها و حتی محیطهای وسیعتر همانند مراکز خرید و بیمارستانها و … است. سادگی ابزار مورد استفاده در این عملیات و سهولت انجام آن تی کشی را به روشی سریع، منعطف و کارآمد برای شستشوی سطوح کف در محیطهای کوچک تا متوسط با حجم آلودگی کم تبدیل کرده است. اما همین روش بسیار ساده و ابتدایی اگر بصورت صحیح انجام نشود نه تنها کیفیت نظافتی مطلوب را فراهم نمیکند بلکه باعث انتقال آلودگی و آسیب دیدگی کفپوشها میگردد.
اهمیت استفاده از تی شوی
اگر برای تی کشیدن تنها از یک تی و سطل استفاده میکنید، آگاه باشید که اگرچه در ظاهر لکههای بدمنظره را از روی کفپوش سرامیکی، چوبی یا سنگی خانه یا محیط کار خود پاک میکنید اما در واقع در حال انتقال آلودگی از بخشی به بخش دیگر هستید. بصورت طبیعی هنگام تی کشیدن، آلودگیها روی الیاف تی قرار میگیرند و با قرار دادن تی داخل سطل به آب موجود در سطل منتقل میشوند. یعنی در همان ابتدای کار شما دارای سطل آبی حاوی آلودگی، چربی و … میباشید و با هر بار شستن تی داخل سطل آب این آلودگی بین سطح زمین و محلول شوینده شما جابجا شده و بخش قابل توجهی از آن در نهایت در محیط باقی میماند.
از سوی دیگر خشک شدن سریع کفپوش پس از تی کشیدن مهم است زیرا مرطوب ماندن زمین از یک سو خطر سر خوردگی و افتادن افراد را به همراه داشته و از سوی دیگر نفوذ آب باقی مانده داخل تخلخلهای سطحی و درزها و ترکهای میکرونی میتواند باعث خراب شدن و افت کیفیت کفپوش شود. همچنین زمین مرطوب نسبت به کفپوش خشک برای جذب آلودگی مستعدتر بوده و سریعتر مجددا آلوده میگردد. بهتر است تی کشیدن با یک تی مرطوب و نه پر آب انجام شود زیرا تی پر آب باعث قرارگیری حجم زیادی آب روی کفپوش میشود که زمان زیادی برای خشک شدن آن بصورت طبیعی لازم است یا باید از یک تی خشک استفاده کرد که به معنای دوباره کاری و صرف هزینه و زمان بیشتر است.
برای رفع مشکلات ذکر شده استفاده از یک تی شوی دوقلو و دارای آبگیر راهکاری ساده و مقرون به صرفه است.
ترولی یا تی شوی دو قلو
تی شوی دوقلو همانگونه که نام آن تا حدی مشخص مینماید دارای دو سطل مجزا برای نگهداری محلول شوینده و آب کثیف است. اگرچه جدا کردن سطل آب تمیز و آب کثیف تا حدی از مشکل مخلوط شدن محلول شوینده تمیز و آب آلوده جمع آوری شده از روی زمین جلوگیری میکند اما برای دستیابی به کیفیت بالاتری از نظافت و بهداشت به یک ابزار بسیار مهم و در عین حال ساده دیگر نیاز است که همان آبگیر تی میباشد.
هنگام استفاده از تی شوی دو قلو پس از هر بار تی کشیدن، پد تی وارد سطل آب کثیف شده و تا حدی شسته میشود سپس آبگیری انجام میشود تا آب و آلودگی باقی مانده در آن کاملا خارج شود. در مرحله بعد پد تی وارد سطل محلول شوینده تمیز میشود و پس از مرطوب شدن با محلول شوینده تمیز مجددا آبگیری میشود تا از قرار گرفتن حجم بالای آب روی زمین جلوگیری کند.
بدین ترتیب آبگیر تی از یک سو به خروج کامل آب الوده از تی شسته شده کمک می کند و از سوی دیگر مانع از خیس شدن بیش از حد زمین میگردد.
مدلهای پیشرفتهتر ترولی های تی و سطل مجهز به محفظه نگهدارنده کیسه زباله و محل قراردادن ابزار و مواد نظافتی میباشند.
ترولیهای تی شوی دوقلو با مدلهای مختلف آبگیر قابل ارائه میباشند که در ادامه مهمترین آنها معرفی میشوند:
آبگیر چرخشی
سادهترین نوع آبگیر، آبگیرهای چرخشی هستند. در این نوع آبگیر، پد داخل یک سبد چرخان قرار گرفته و با چرخش سریع سبد آبگیری انجام میشود. این نوع آبگیرها پر سر و صدا بوده و باعث پاشش آب به اطراف میشوند. همچنین در خارج نمودن کامل آب عملکرد ضعیف نشان میدهند.
آبگیر پرسی
در این نوع آبگیر، با حرکت دادن اهرم دو فک کاملا پایین رفته و با فشردن پد تی بر روی سطح تحتانی و مدرج باعث آبگیری تی میشوند. انواع پدهای تی با این نوع آبگیر قابل آبگیری هستند.
آبگیر رولی
در نوع آبگیر، انتهای آبگیر برخلاف آبگیر پرسی باز بوده و پد تی بین جداره آبگیر و یک رولر قرار میگیرد. با حرکت دسته رولر روی پد حرکت کرده و با فشردن آن به جداره باعث آبگیری میشود. انرژی لازم برای آبگیری با استفاده از آبگیر رولی در مقایسه با آبگیرهای سنتی پرسی ۷۸% کمتر است. مدلهای پیشرفته این نوع آبگیر دارای قابلیت تنظیم فشار میباشند و میتوان آبگیر را برای حداکثر آبگیری، آبگیری متوسط و حداقل آبگیری تنظیم نمود.