میکروب ها در بخش های مختلف منزل رشد و تکثیر پیدا می کنند و موجب بیماری ها و مشکلات دیگری می شوند. بنابراین از بین بردن میکروب ها و جلوگیری از رشد آن ها در منزل، ضرورت دارد. برای نظافت منزل و از بین بردن باکتری ها ، ابتدا باید بطور کامل این باکتری ها و میکروب ها را در محیط شناسایی نموده و سپس با استفاده از یک ابزار نظافت مناسب و مواد شوینده آن ها از بین ببرید.
چرا باید باکتری ها را از بین برد؟
باکتری ها در بدن ، نوعی سم تولید می کنند که موجب بیماری فرد می شود. این میکروب ها می توانند سطح وسیعی از بیماری ها از موارد خفیف مسمومیت غذایی تا بیماری های شدید تری مانند سرفه های خشک و وبا را بوجود آورند. یادگیری راهکار هایی جهت از بین بردن میکروب ها ، بخش مهمی از امور مرتبط با نظافت منزل و حفظ سلامت افراد خانواده است.
چه موادی باکتری ها و میکروب ها را از بین می برند؟
یافتن موادی که باکتری ها را از بین می برند، جز مهم ترین موضوعاتی است که افراد در منزل باید به آن توجه می نمایند. کیفیت محصول و قدرت از بین برندگی آن از پارامتر های مهم در انتخاب ماده از بین برنده میکروب ها هستند. محصولات آنتی باکتریال ، قادرند با حذف اغلب باکتری ها محیط ایمن و بهداشتی فراهم نمایند. سفید کننده ها هم گزینه مناسبی برای اینکار هستند ، هرچند سمی بوده و باید قبل از استفاده به دستورالعمل آن توجه شود. استفاده از این مواد ، حتما باید در یک محیط با تهویه مناسب انجام گردد. اگر مواد شامل سفید کننده ها با مواد شیمیایی دیگری ترکیب شوند ، خطر انتشار گاز های سمی افزایش خواهد یافت. استفاده از ابزار نظافت مانند دستمال های میکروفایبر یا تنظیف های ضد باکتری ، از رشد باکتری جلوگیری می نماید.
10 راهکار مهم نظافت منزل برای جلوگیری از رشد میکروب ها
برای حفظ سلامت کودکان (و بزرگسالان) در منزل بخصوص در این فصل زمستان و جلوگیری از رشد باکتری در محیط ، موارد زیر را رعایت کنید :
1-بخش هایی از منزل مانند دستگیره در ها یا کنترل تلویزیون که در تماس با دست می باشد را بطور منظم پاک کنید.
2-سطوحی از آشپزخانه که بر روی آن مواد غذایی گذاشته می شود را قبل و بعد از غذا با مواد ضد باکتری تمیز کنید.
3- دست های خود را بطور منظم با دترجنت آنتی باکتریال شستشو دهید.
4-سینک ها و دستشویی زمینه رشد باکتری را فراهم می کنند. از مواد سفید کننده برای تمیز کردن این بخش و توقف رشد باکتری ها استفاده کنید.
5- بعد از بروز هرگونه بیماری ، ملافه های رختخواب ها را تعویض نمایید.
6-برای شستشوی ظروف، از آب گرم استفاده کنید تا باکتری ها را از بین ببرید.
7- بعد از هر 3 الی 4 ماه و یا بعد از بروز بیماری ، مسواک خود را تعویض نمایید.
8-اسباب بازی های کودکان در تماس با دست آن ها هستند. آن ها را با مواد آنتی باکتریال شستشو دهید تا رشد باکتری ها متوقف شود.
9-از مواد سفید کننده همراه با کمی آب جهت از بین بردن قارچ ها از دیوار ها، کاشی ها و سطوح دیگر استفاده کنید.
10-سطل زباله محلی مناسب برای رشد باکتری هاست. بنابراین حتما بعد از تخلیه سطل ، آنرا با آب و مواد شوینده تمیز کنید.